当会の活動内容

「クールジャパン講師会」は、2014年6月に、4人の講師から始めた、国際交流事業活動を行う団体です。グローバルな人材育成と、日本文化の次世代への継承を目的とし、正しい日本文化を広め、更なる海外との交流を深める活動を行っています。

現在、「国際交流基金アジアセンター」の助成を受け、国内外において、積極的に「日本文化」や「習慣・常識」、「接遇マナー」等を伝承するための講習や研修、イベントなどの事業活動を行っています。

Activities of the Association

“Cool Japan Lecturer Association” which was founded by four instructors in June 2014.  This organization is aimed for conducting international cultural exchange activities throughout the world.   In accordance with the development of globalization and internationalization, we should inherit our original Japanese Culture and spread them to the next generation. At the same time, we should understand other foreign cultures, therefore, we would like carry out our activities of improving cultural exchange with further countries.

With sponsorship of the “ Japan Foundation Asia Centre “  we has opened some courses of “ Japanese Culture” “Japanese Customs and Common Sense” abroad in order to spread Japanese spirit of hospitality “OMOTENASHI” throughout the world which has been popular as a catchword of the Olympic Games in Tokyo, 2020.

・講習等に必要な会員の「日本文化」や「接遇マナー」等のスキルアップ研修や

研究会の開催

1. Seminar, Training course

We are having a various kind of Seminars and Trainings courses to study Japanese Culture, Japanese Hospitality.

・「日本文化」「習慣」「マナー」等の研修、講習、講演会の実施

・日本と諸外国との親善や交流を深めるための、イベント等の企画・開催

2. Lectures, Events, Workshops

To brush up the skill of instructors in order to provide more sophisticated contents for members.   In addition, we have a various kind of Events in order to deepen the relationship between Japan and other countries.

1.研修会・研究会等の開催

2.講習・講演・イベント等の開催

3.各種出版物の編集・刊行と広報活動

・会報誌の発行(年4回)

・各種出版物及び講習テキスト等

編集、刊行

・企業・団体・個人等の会員の広報支援

3. Editing and Issuing of books, journals, other publication activities

・Periodical issue of newsletter ( 4 times per year)

・Edition of various kinds of book, textbook and journal.

・Support activities for private corporates, business groups and individuals.

国際交流活動

・アジア諸国の情報提供や海外進出時のサポート

・その他、本会の目的に必要な事業

4. Other activities

・Support activities for private companies to make business

routes to South East Asian countries.

・Other activities concerned.

クールジャパン講師会 事務局

〒651-2242 神戸市西区井吹台東町2-1-1-602  TEL&FAX : 078-992-4004

Copyright © Cool Japan Lecture Association, All Right Reserved.

• facebook-square
  • flickr-square
  • Twitter Square
  • youtube-square